Onze Gamma’s

De ASEPTA-producten, die volledig in het Prinsdom Monaco zijn ontworpen en geproduceerd, profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in de cosmetica.

Uw Behoeften

Onze gamma's, erkend voor hun doeltreffendheid en voordelen, zijn ontworpen voor uw welzijn van kop tot teen!

Het Laboratorium

De LABORATOIRES ASEPTA zijn de producenten en verdelers van dermo-cosmetica produkten sinds meer dan 75 jaar.

DE ACTIEVE WERKSTOFFEN

Met een constante zorg voor kwaliteitsverbetering ontwikkelen de LABORATOIRES ASEPTA al meer dan 15 jaar hun eigen gamma van cosmetica werkstoffen om een gericht antwoord te bieden op bepaalde huidproblemen. Deze innovaties, unieke creaties "made in Monaco", worden in het Prinsdom ontworpen en ontwikkeld in het kader van onderzoeksprogramma's die door het agentschap voor de bevordering van het onderzoek (Oséo-Anvar) worden gesteund. Zo worden nieuwe actieve werkstoffen systematisch gepromoot door het indienen van internationale octrooien, waardoor de LABORATOIRES ASEPTA exclusiviteit kunnen eisen en behouden voor hun verschillende gamma’s verzorgingsproducten.

  Ingredients  
Allantoïne

Allantoïne zorgt voor de celregeneratie van de huid. Het bevordert de hydratatie van de opperhuid. Het wordt gebruikt voor de gevoelige en geïrriteerde huid vanwege de kalmerende en verzachtende eigenschappen.

Aloë Vera ou Aloe barbadensis
Familie : Liliaceae
ALOE-VERA

De aloë vera die bekend is sinds het oude Griekenland, waar hij werd ingevoerd van het eiland Socotra, komt oorspronkelijk uit Afrika. Hij werd in de 17e eeuw in West-Indië geïntroduceerd en wordt nu in de Verenigde Staten geteeld. Deze plant met veelvoudige therapeutische deugden, heeft door de eeuwen heen zijn doeltreffendheid op de huid aangetoond en bewezen. De Aloë heeft vochtinbrengende, ontstekingsremmende, regenererende en helende eigenschappen. Het Aloë sap vloeit uit de sappige bladeren van de plant, terwijl de Aloë Vera gel gewonnen wordt uit het centrale gedeelte van het blad. De Aloë bevat meer dan 250 bestanddelen, waaronder vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, polysacchariden. Het speelt een belangrijke rol als genezend middel in de cosmetica-industrie: Ivan Danhof, professor in de fysiologie aan de universiteit van Texas, heeft aangetoond dat het aanbrengen van de gel op de huid de produktie van fibroblasten 6 tot 8 maal sneller is dan het normale voortplantingsrytme.

ANP® 2+

ANP® 2+ is een gepatenteerd lipidencomplex dat de groei en de vernieuwing van de nagels, wimpers en haar bevordert. Dankzij de combinatie van plantaardige oliën die op hun specificiteit zijn geselecteerd, wordt ANP® 2+ gekenmerkt door een bijzondere samenstelling van essentiële vetzuren, tocoferolen, tocotriënolen en fytosterolen die de celregeneratie en de microcirculatie bevorderen en de afweer- en ontstekingsmechanismen reguleren. De toevoeging van THIO-LIPESTERS® aan het lipidencomplex stimuleert de groei van de nagels, wimpers en haar.

Arnica Montana
Familie : Asteraceae
ARNICA

Arnica Montana, beter bekend als "valkruid", groeit in de bergen van Europa en Noord-Amerika. Hij komt voor in de hooggelegen weiden van de Vogezen, de Alpen, de Pyreneeën en het Centraal Massief (kiezelhoudende bodem).
Het extract van de bloemen van ARNICA MONTANA, bestaande uit lacton, helenaline en flavonoïden, staat bekend om zijn oedeem bestrijdende, ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen. In de fytotherapie wordt het plaatselijk gebruikt voor de behandeling van kneuzingen, oedemen en gewrichtspijn.

Karitéboter
Butyrospermum Parkii
Familie: Sapotaceae
Karité-2

Karitéboter is afkomstig van de vruchten van de karitéboom. Afhankelijk van het land van oorsprong, bestaat het uit 16 verzadigde en onverzadigde vetzuren in verschillende verhoudingen. Dit hoge gehalte aan onverzeepbare vetzuren geeft het een uitstekend hydraterend vermogen en helpt de elasticiteit van de huid te behouden.

Centella Asiatica
Famille : Apiaceae
centella-asiatica

Centella Asiatica werd rond 700 v. Chr. beschreven in de medische verhandeling Charaka Sambita. In de Ayurvedische geneeskunde wordt het "tijgergras" genoemd, omdat het dier zich vroeger in de struiken rolde om zijn wonden te genezen. Deze plant, afkomstig uit Zuidoost-Azië, heeft bloedstimulerende en anti-vochtophoudende eigenschappen. Centella-extract dat asiaticoside, asiatisch zuur en madecassinezuur bevat, wordt ook gebruikt bij de behandeling van huidziekten om de genezing van oppervlakkige wonden te versnellen. Het stimuleert de productie van collageen en fibroblasten en bevordert zo het genezingsproces.

D- Panthenol

D Panthenol, een alcoholderivaat, helpt de huidbarrière te herstellen en de hydratatie te verbeteren. Het stimuleert de synthese van een precursor van vetzuren en sfingolipiden die essentieel zijn voor de lipidische samenstelling van de huid. D-panthenol heeft helende eigenschappen waardoor het de celgroei stimuleert en zo de genezingstijd van wonden verkort.

Ginkgo-Biloba
Familie: Ginkgoaceae
Ginkgo-Biloba

De Ginkgo-Biloba boom staat bekend om zijn opmerkelijke levensduur: tot wel 4000 jaar. Het was de enige boom die na 1945 in Hiroshima overleefde. De bladeren die gingkoliden en flavonoïden bevatten, worden in cosmetica gebruikt vanwege hun stimulerende eigenschappen voor de microcirculatie van de huid.

Glycyrrhiza Glabra Enoxolone
Familie: Fabaceae
Enoxolone-RACINE-REGLISSE

Zoethout komt voor rond de Middellandse Zee. De wetenschappelijke naam Glycyrrhiza komt van het Griekse glucus "zoet" en rhiza "wortel". Dit kruid bevat een krachtige werkzame stof in de wortels: glycyrrhizinezuur en het aglucon daarvan glycyrrhetinezuur=enoxolon). Deze actieve werkstoffen remmen 5β-reductase, een enzym dat verantwoordelijk is voor de stofwisseling van cortisone en aldosterone. Daardoor wordt de eliminatie van corticosteroïden vertraagd en wordt hun halveringstijd verlengd. De toename daarvan leidt tot een stopzetting van de synthese en het vrijkomen van cytokinen die betrokken zijn bij het ontstekingsproces. Door zijn cortison-like werking heeft het dus ontstekingsremmende, kalmerende en verzachtende eigenschappen.

Glycerine

Plantaardige glycerine wordt verkregen door verzeping van kokos- of koolzaadolie. Het heeft een uitstekend hydraterend vermogen dankzij twee mechanismen. Het heeft een bevochtigende werking dankzij zijn hygroscopisch vermogen (zijn alcoholfuncties zijn in staat watermoleculen te fixeren). Het transepidermaal waterverlies wordt aldus verminderd en de waterverdamping wordt vertraagd. Het kan ook de vloeibaarheid van de lipidebarrière verhogen, wat het water tussen de twee lagen fixeert. Glycerine werkt als een watercollector. Het is één van de oudste bevochtigingsmiddelen die worden gebruikt. Het verzacht en maakt de huid glad dankzij zijn vochtinbrengende eigenschappen.

Camelina Olie
Camelina Sativa Zaad Olie
Familie: Brassicaceae

Camelina is van oorsprong een gras in de Aziatische steppen. Het werd reeds in 1500 v. Chr. in menselijke voeding gebruikt. Camelina komt van het Griekse "camai" dat "op de grond" betekent en "linon" dat "vlas" betekent. Camelina groeit tussen het vlas. De vruchten worden aan het eind van de zomer geoogst om er de zaden voor de olie uit te halen. De zaden bevatten 40% sterk poly-onverzadigde olie (40-60%). Samen met lijnzaad- en posteleinolie is camelina-olie de absolute recordhouder voor alfa-linoleenzuur (meer dan 30%). Het is dus zeer rijk aan omega 3. Dit vetzuur behoort tot de essentiële vetzuren die niet door het lichaam kunnen worden aangemaakt. De verzachtende eigenschappen verbeteren de soepelheid en de elasticiteit van de huid.

Camelia Olie
Camellia Oleifera
Familie: Theaceae
Camelia-rose

De Camelia is een theeboom die groeit in de bergen van Zuidoost-Azië. Camelia-olie wordt al meer dan 1000 jaar door de Japanners gebruikt als smaakmaker in gerechten, maar ook voor huid-, haar- en hoofdhuidverzorging. De vrucht is een capsule die een oliehoudend zaad bevat dat Camelia-olie produceert. Het bevat meer dan 70% oliezuur (omega 9) en is rijk aan vitamine E.

Macadamia Olie
Macadamia Ternifolia Zaadolie
Familie: Proteaceae
MACADAMIA

Het wordt gewonnen uit macadamianoten, een vrucht die al meer dan 500 jaar door de Australische Aboriginals wordt geconsumeerd. De boom is genoemd naar John Macadam, een wetenschapper, filosoof en politicus die van 1827 tot 1865 in Australië woonde. Deze olie bevat tot 28% palmitoleïnezuur en 80% enkelvoudig onverzadigde vetzuren, waardoor zij voedende, verzachtende en vochtinbrengende eigenschappen heeft. Bij massage staat macadamia-olie erom bekend de plaatselijke microcirculatie te bevorderen en het lymfestelsel te versterken. De vetzuursamenstelling van macadamia-olie lijkt sterk op die van het menselijke talg, een onontbeerlijk element voor het omhulsel van de haarvezels. Het hoge percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren en het lage gehalte meervoudig onverzadigde vetzuren maken het relatief stabieler ten opzichte van oxidatie.

Druivenpit Olie
Vitis Vinifera Zaad Olie
Familie: Vitaceae
Raisins

Druivenpitolie is afkomstig uit Klein-Azië. De druif zelf bevat 2 tot 4 pitten in elke bes. Deze zaden worden geplet om druivenpitolie te verkrijgen. 2 tot 4 zaden leveren 12 tot 13% olie op. Zij is rijk aan vitaminen, mineralen, omega 6 linolzuur (tot 70%) en andere vetzuren. Zij heeft regenererende en herstructurerende eigenschappen. In de cosmetica wordt druivenpitolie bijzonder gewaardeerd om de aanwezigheid van polyfenolen en tocoferolen, die uitstekende anti-oxidanten zijn.

Imperata Cylindrica Familie: Poaceae IMPERATA

Deze subtropische plant, beter bekend als "Japans bloedkruid", groeit in de zand- en zoutgebieden van de Australische woestijn. De wortels zijn van nature rijk aan kalium en aan osmoprotector : dimethylsulfopropionaat (DMSP), waardoor de plant extreme klimatologische omstandigheden van droogte en overmatig zout kan overleven. Kalium werkt als een pomp die de cel in staat stelt water op te nemen en de DMSP houdt water vast in het hart van de cel om deze gehydrateerd te houden, ongeacht de omstandigheden. Het is een echte osmotische regulator en wordt daarom erkend om zijn uitzonderlijke hydraterende eigenschappen.

Iparzine-4A®

IPARZINE-4A® is een innovatief en gepatenteerd actief bestanddeel dat drie elementen combineert: zink, asparaginezuur en palmitinezuur. Dit complex bevordert de celregeneratie van de weefsels en bestrijdt op doeltreffende wijze ontstekingsprocessen, waardoor de problemen van huidveroudering doelgericht kunnen worden aangepakt.

Lipesters® C8SS 7030 & Lipesters® USS 7030

LIPESTERS® C8SS 7030 en LIPESTERS® USS 7030 zijn doeltreffend bij de bestrijding van microbiële groei, omdat zij respectievelijk bactericide en fungicide eigenschappen hebben, die worden verkregen door de gerichte en erkende werking van capryl- en undecyleenketens.

Lipesters® PSS 4060

LIPESTERS® PSS 4060 dragen bij tot de bescherming en het evenwicht van de huid. Zij worden gekenmerkt door de aanwezigheid van palmitinezuur (een vetzuur dat van nature in de weefsels aanwezig is) en door een hoog gehalte aan gehydroxyleerd aminozuur: L-serine, een vochtinbrengend aminozuur.

Lipesters®

LIPESTERS®, een exclusieve en gepatenteerde combinatie van zijde-aminozuren, serine en vetzuren, hebben, afhankelijk van hun structuur, herstellende, vochtinbrengende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.
Er zijn vier LIPESTERS® beschikbaar, alle gemaakt van natuurlijke zijde-aminozuren.

Kleine Hulst
Ruscus aculeatus
Familie: Liliaceae
houx

Geurkruid groeit goed op kalkbodems en is wijdverspreid in de bossen en heggen van Zuid-, Midden- en West-Frankrijk. Het wordt traditioneel gebruikt voor de behandeling van zware benen omdat het steroïde saponosiden bevat met een vaatvernauwende, ontstekingsremmende en oedeem bestrijdende werking.

Thio-Lipesters® C8SMET 8515

THIO-LIPESTERS® C8SMET 8515 hebben een stimulerende werking die de haargroei bevordert, met name dankzij de opname in hun structuur van L-methionine, een zwavelhoudend aminozuur dat de nagels helpt te versterken en haaruitval helpt te voorkomen.

Rode wijnstok
Vitis Vinifera
Familie: Vitaceae
Vigne-rouge

Rode wijnstok is een aderversterkend middel. De geoogste bladeren die anthocyanen bevatten, hebben een vitamine P-activiteit die de weerstand van de aders versterkt. Het wordt vaak gebruikt om zware benen te verlichten. Dankzij de tannine is het samentrekkend.